W naszej szkole uświadamiamy dzieci, jak ważna jest zdrowa dieta. Wiosna to doskonały czas, by zrewidować własne nawyki żywieniowe. Klasa 4a w tym celu odbyła ciekawą podróż kulinarną. W pierwszym tygodniu kwietnia uczniowie rozpoczęli zgłębiać tajniki dotyczące tego, czego nasz organizm najbardziej potrzebuje. Następnie wszyscy tworzyli zdrowe jadłospisy. W klasowym konkursie na najlepszy dla zdrowia jadłospis wygrali:
Basia Hutman – I miejsce
Wojtek Zieliński – II miejsce
Kornelia Cołokidzi – III miejsce
Wszyscy uczniowie, bazując na zdobytej wiedzy, przygotowali w maju zdrowe śniadania. Były to głównie kanapki bogate w warzywa oraz wielowitaminowe sałatki. Miejmy nadzieję, że ta lekcja nie tylko zostanie w pamięci, ale też przyczyni się do utrwalenia zdrowych nawyków żywieniowych.
Inf. Monika Grygorcewicz
59-700 Bolesławiec
ul. Mikołaja Brody 12